Deveto dijete

17,12 EUR

Autorica kroz usta pripovjedača Rudija donosi istodobno i tešku, i zanimljivu, i tužnu, i na trenutke humorističnu priču koja će nam u ustima ostaviti i gorak i slatkast okus, možda nas načas i vratiti u djetinjstvo, ali nas i potaknuti na razmišljanje.

Sažetak:

Rudi je jedini sin i najmlađi od devetero djece, no upravo njega zapala je briga o ostarjeloj majci koja je vrlo teškog karaktera. Priča počinje u zadnjim danima života njegove majke Veronike, koja Rudiju danima kopni pred očima te mu na kraju i umire na rukama. Taj ga je događaj duboko potresao kao i ono što je saznao o svom djetinjstvu u zadnjim danima njenog života i to posve slučajno tijekom svađe s prvim susjedima. Ova svađa je dovela i do prekida komunikacije s njegovim najboljim prijateljem, Dominikom, a saznajemo da Rudi istovremeno prolazi i rastavu s Helenom, ženom koju i dalje voli.
Sve to mu je previše i on se nakon majčine smrti povlači na obiteljski sjenik kako bi se maknuo od svih i sabrao. No umjesto da tamo pronađe mir i tišinu, ondje ga u intervalima posjećuju jedna po jedna sestra, njegova bivša supruga, Helena, kao i njegov najbolji prijatelj, a mi, autoričinim uslojavanjem i rasplitanjem priče, saznajemo kakve su se sve tajne krile – i kriju – unutar četiri zida njihova obiteljskog doma, ali i unutar same njegove duše.

Druge knjige: