Privatnost i zaštita podataka

Pravila privatnosti

Ova Pravila privatnosti objašnjavaju razloge i načine na koji stranica www.gordana-frgacic.com (dalje u tekstu: “Stranica”) obrađuje vaše osobne podatke.
Stranica provodi obradu i zaštitu vaših osobnih podataka u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.
Stranica je voditelj obrade vaših osobnih podataka. Osoba zadužena za zaštitu osobnih podataka je Gordana Frgačić i možete je kontaktirati putem adrese e-pošte: info@gordana-frgacic.com.

Svrhe u koje obrađujemo osobne podatke

Vaše osobne podatke obrađujemo zbog toga što zakonski propisi nalažu određena postupanja, ili zbog ispunjavanja ugovornih obveza, ili zbog poduzamanja radnji prije sklapanja ugovora ili temeljem naših legitimnih interesa, osim kada su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i slobode pojedinaca koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka.
Ako osobne podatke ne možemo obrađivati temeljem navedenih pravnih osnova zatražit ćemo vašu privolu. Ako se obrada temelji na vašoj privoli imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. O povlačenju privole potrebno je obavijestiti voditelja obrade na adresu e-pošte: info@gordana-frgacic.com. Provedeno povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije povlačenja.
Vaše osobne podatke obrađujemo ako je to potrebno za sklapanje i ispunjenje prava i obveza koje proizlaze iz ugovora o kupoprodaji, u marketinške svrhe, u svrhe unaprjeđenja našeg poslovanja i vašeg korisničkog iskustva (npr. kada kupite ili naručite proizvode i/ili usluge od nas, kada nas kontaktirate, kada se prijavite na naš newsletter itd.).
Osobne podatke u pravilu prikupljamo izravno od vas kada naručite određene proizvode ili usluge ili ispunite određeni obrazac.

Kategorije osobnih podataka

Kod naručivanja naših proizvoda ili usluga ili sklapanja ugovora o kupoprodaji potrebni su nam podaci kao što su ime, prezime, adresa, a radi ispunjenja obveze isporuke proizvoda i usluga. Ponekad vas tražimo i dodatne osobne podatke kao što su: adresa za plaćanje, adresa za dostavu, financijske informacije, uključujući informacije o kreditnim, debitnim karticama ili druge informacije o plaćanju koje pružite pri ispunjavanju obrazaca na Stranici ili kada komunicirate s nama telefonski ili e-poštom ili preko nekog od drugih servisa za slanje poruka, vašu povijest kupnje naših proizvoda i usluga te dodatne informacije koje odlučite dobrovoljno podijeliti s nama. Prikupljamo osobne podatke koje nam pružite prilikom popunjavanja online obrazaca ili pošaljete putem e-pošte ili preko nekog od drugih servisa za slanje poruka.

Vaša prava

Vaša prava su slijedeća:

Pravo na pristup: Imate pravo dobiti od nas potvrdu o tome obrađuju li se vaši osobni podaci, te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima. Informacije o pristupu uključuju svrhe obrade, kategorije osobnih podataka o kojima je riječ, primatelje ili kategorije primatelja kojima su osobni podaci bili ili će biti otkriveni.
Imate pravo dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.

Pravo na ispravak: Imate pravo ishoditi od nas ispravljanje vaših netočnih osobnih podataka. Uzimajući u obzir svrhe obrade imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.

Pravo na brisanje: Pod određenim uvjetima, imate pravo ishoditi od nas brisanje vaših osobnih podataka, a mi smo ih obvezni izbrisati.

Pravo na ograničenje obrade: Pod određenim uvjetima, imate pravo ishoditi od nas ograničenje obrade vaših osobnih podataka. U tom će slučaju odgovarajući podaci biti označeni i mogu biti obrađeni samo u određene svrhe.

Pravo na prigovor: Pod određenim uvjetima, imate pravo na prigovor u bilo kojem trenutku na obradu vaših osobnih podataka, iz razloga koji se odnose na vašu konkretnu situaciju ili kada se osobni podaci obrađuju u cilju izravnog marketinga te možete tražiti od nas da više ne obrađujemo vaše osobne podatke.

Pravo na prenosivost podataka: Pod određenim uvjetima, imate pravo zaprimiti vaše osobne podatke, koje ste nam pružili u strukturiranom, uobičajeno upotrebljivom i strojno čitljivom obliku i imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade, bez našeg ometanja.
Ako želite saznati više ili želite koristiti jedan ili više prethodno navedenih prava, kontaktirajte Stranicu na adresu e-pošte: info@gordana-frgacic.com ili pročitajte Pravila privatnosti na Stranici.
Također, ako smatrate da se vaša prava ne poštuju, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Čuvanje osobnih podataka

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od bilo koje organizacije ili pojedinca.
Prikupljeni osobni podaci za prethodno navedene svrhe bit će pohranjeni u trajanju potrebnom za navedene svrhe. Vaši osobni podaci neće se čuvati u obliku koji omogućuje da budete identificirani duže nego što Stranica razumno smatra da je neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljenji ili obrađeni. Stranica će određene osobne podatke čuvati u razdoblju koji propisuje zakon odnosno drugi propis koji obvezuje voditelja obrade na čuvanje podataka.
Ako ste nam dali privolu, vaše osobne podatke obrađivat ćemo do povlačenja privole. Ako izjavite osnovani prigovor na obradu osobnih podataka temeljem legitimnog interesa, vaše osobne podatke nećemo obrađivati u budućnosti.
Ako je pokrenut sudski, upravni ili izvansudski postupak, osobni se podaci mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova. Stranica će određene osobne podatke čuvati u razdoblju koji propisuje zakon odnosno drugi propis koji obvezuje voditelja obrade na čuvanje podataka.

Primatelji osobnih podataka

Uvid u vaše osobne podatke mogu imati naši pouzdani poslovni partneri koji održavaju naš IT sustav. Dužnost je tih pružatelja usluga, sukladno ugovornim pravima i obvezama, koristiti podatke u koje imaju uvid samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili uz obvezu da ih primjereno zaštite i smatraju poslovnom tajnom. Njihova obrada odnosi se isključivo na nužan uvid radi uklanjanja teškoća, nadogradnje sustava ili poduzimanje drugih nužnih prilagodbi na sustavu te nemaju pravo podatke preuzimati, obrađivati ili dostavljati trećima.

Kolačići

Zadržat ćemo i procijeniti informacije o vašem nedavnom posjetu Stranici i kako ste koristili njezine različite dijelove radi analitičkih ciljeva, odnosno kako bismo razumijeli na koji način korisnici koriste Stranicu.

Kako bismo održavali Stranicu i osigurali njezine funkcionalnosti na očekivanoj razini, Stranica koristi tehnologiju poznatu kao “kolačići”. Kolačići su male datoteke koje dostavljamo na vaše računalo i možemo im kasnije pristupiti. Kolačići mogu biti privremeni ili trajni. Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati Stranicu i pregledavati rezultate koji su relevantni za vas. Kolačići nam pokazuju ono što zanima vas i druge posjetitelje naše Stranice, što nam pomaže da ju poboljšamo.

Popis kolačića koje prikupljamo za normalni rad web trgovine

Stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo. 

Kolačić može biti dostavljen neposredno od strane internetske stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe internetske stranice koju posjetite  od treće strane. Više informacija o kolačićima trećih strana koji se koriste na Stranici možete provjeriti klikom na pružatelje usluga: GoogleAlexaFacebookShareThisTwitterCookiebotDUNSRegistered.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića prema njihovim funkcijama, a svrstavaju se u: nužni, za postavke, statistički i marketinški. 

U bilo kojem trenutku možete na Stranici promijeniti ili povući vaš pristanak na Izjavu o kolačićima.